Pemain PKNP FC dal@ng atas kek@lahan malaysia

PERTAH@NAN import PKNP FC, Amani Aguinaldo pasti berk0ngsi maklvmat dengan pasukan negaranya Filipina mengenai kemampuan anak buah Datuk Ong Kim Swee yang rata-ratanya ber@ksi dalam Liga Malaysia (Liga-M).

Begitupun, ia langsung tidak menggvsarkan pemain skuad B-22 negara ketika t0nggak tengah Syamer Kutty Abba yakin mengutip tiga mata pada @ksi kedua Sukan Sea 2019 di Stadium Memorial Rizal, Manila, malam ini.

“Seorang pemain (Aguinaldo) tidak memberi kesan (berk0ngsi maklumat pemain Malaysia) kepada selvruh pasvkan kerana sitvasi berubah dalam setiap perlaw@nan. Ia tidak memberi kes@n kepada kami,” katanya ketika ditemui Arena Metro di Manila, hari ini.

Skuad negara membvrv kem3nangan pertama dalam acara b0la sep@k lelaki Sukan Sea selepas sekadar meraih satu mata apabila seri 1-1 dengan Myanmar dalam Kumpulan A, Isnin lalu.

Jelas Syamer, suasana dalam pasukan semakin baik dan rata-ratanya sudah dapat menyesuaikan diri bermain di atas padang t!ruan.

“Aksi pertama selalunya bukan mudah untuk kami nak sesuaikan diri dengan padang macam ini.

“Kami harap bagi @ksi kedua ini kami memberi aksi terbaik dan komited sepanjang perl@wanan,” tegas t0nggak Johor Darul Ta’zim itu.