Pegawai Kanan Polis P0s!tif

Ketua Polis Daerah Kuala Muda, Asisten Komisioner Adzli Abu Shah mengesahkan seorang pegawai kanannya disahkan p0s!tif C0-V!D-19.Beliau berkata, pegawai polis berpangkat Asisten Superintendan berkenaan bertugas di Ibu Pejabat Polis Daerah Kuala Muda.

Katanya, ketika ini tiada kawasan di IPD terbabit ditutup, namun langkah sanitasi kawasan terutama membabitkan tempat pegawai berkenaan bertugas sudah disanitasi.Saya sahkan seorang pegawai saya p0s!tif C0-V!D-19, tiada kawasan di IPD ditutup, lakukan sanitasi sahaja, katanya ketika dihubungi hari ini.

Terdahulu, tular menerusi aplikasi WhatsApp memaklum seorang pegawai polis di Sungai Petani disahkan positif C0-V!D-19 selepas menjalani ujian swab di sebuah hospital swasta di sini.

Pegawai p0lis terbabit dikatakan sudah dibawa ke Hospital Sultanah Bahiyah, Alor Setar untuk dikuarantin dan menerima rawatan lanjut.Pengesanan kontak rapat dan sejarah lokasi dilawati sedang dilakukan oleh pihak Kementerian Kesihatan Malaysia .

sumber:BH

Semalam KKM mengumumkan dua k3s baharu dilaporkan di Kedah iaitu di daerah Kuala Muda dan Baling. Kedua-dua k3s itu tidak berkait rapat antara satu sama lain.