Pang Ron, Yee See bermula langkah kanan

BEREGU c@mpuran negara, Hoo Pang Ron dan Cheah Yee See bermula dengan langkah kanan hari ini apabila berjaya m@ra ke pusingan kedua Kejohanan C@baran Antarabangsa Malaysia 2019 yang berlangsung di Dewan 2020 di sini.

Pasangan b3regu negara itu men3mpah slot ke pusingan seterusnya selepas me3waskan gandingan Singapura, Bimo Adi Prokoso-Yujia Jin dalam perl@wanan yang berlarutan sehingga ke set pen3ntuan pada pusingan pertama semalam.

Gandingan Malaysia itu yang diletakkan selaku pilihan pertama kejohanan, m3nang set pertama 21-18, namun tumpas di set kedua 17-21 sebelum b@ngkit mencatat kem3nangan 21-16 di set ketiga.

Pang Ron, 21, berkata, beliau dan pasangannya Yee See, 24, akan berusaha k3ras demi untuk meraih keju@raan pada kejohanan kali ini.

“Semua pemain yang ber@ksi di sini hebat dan idamkan kejuaraan. Kami berdua akan buat yang terbaik untuk mengharumkan nama negara,” katanya.

Kejohanan yang bermula semalam sehingga Ahad ini menyaksikan penyertaan 279 pemain dari 14 negara termasuk India, Jepun, Thailand dan Singapura.

Kejohanan selama lima hari itu menawarkan hadiah keseluruhan bernilai ASD250,000 (lebih RM1 juta).

Untuk rekod, pasangan ber3gu campuran negara itu m3rangkul kejuaraan pada Terbuka Hyderabad, India, Ogos lalu. – Bernama

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *