Norizam Tukiman Beri Am@ran

BARISAN pemain dan jurulatih Kelantan mengambil p0s!tif amaran yang dilontarkan pemilik pasukan, Norizam Tukiman yang sedia menggvgvrkan mana-mana pemain jika tidak menampilkan persembahan baik di tengah padang.

Pengendali The Red Warr!0rs (TRW), Yusri Che Lah berkata, beliau melihat am@ran itu sebagai satu cabaran yang perlu dipenuhi, apatah lagi ia disampaikan oleh pemilik pasukan yang sudah tentu mahukan persembahan cemerlang dalam setiap perlawanan.

Semua perkara kalau kita ambil negat!f, ia akan jadi neg@t!f. Tetapi pada saya, para pemain dan saya sendiri sebagai jurulatih mengambil satu sikap p0sitif dan ia bukan satu tek@nan kepada pasukan. Insya-ALLAH ia akan memberikan manfaat kepada kita.

Pada saya amar@n ini juga satu cabaran. Kita perlu akur memandangkan kita juga sebagai pasukan yang profesional. Tidak ada jalan mudah dalam dunia ini. Mana ada benda terpijak.Jadi terpulang kepada kita sama ada kita inginkan kejayaan dan meneruskan perjuangan dengan lebih baik atau kita melepaskan peluang yang ada dengan begitu sahaja, katanya kepada Sinar Harian semalam.

Menurutnya, setiap pemain TRW sentiasa bermot!vasi untuk melakar kemenangan dalam setiap perlawanan sesuai dengan visi pemilik baharu pasukan.

Walaupun beliau (Norizam) baru bersama kami tetapi beliau sentiasa memberikan kekvatan dan mot!vasi kepada para pemain dan saya sendiri. Pasa masa sama, beliau mencari formula untuk menjadikan Kelantan sebuah pasukan terbaik.

Ia memberi satu gambaran beliau berkeinginan dan memiliki visi yang amat tinggi. Jadi untuk memenuhi visi beliau, kami perlu seiring dengan apa yang dimahukannya, katanya.

Terdahulu, Norizam yang juga seorang usahawan dan pakar pelaburan mengambil alih 100 peratus saham dalam syarikat TRW Sdn Bhd – anak syarikat Persatuan Bola Sepak Kelantan (KAFA) baru-baru ini.

sumber:SH

Norizam mengeluarkan perbelanjaan keseluruhan berjumlah RM6.8 juta dengan RM3 juta untuk membeli saham syarikat tersebut dan RM3.8 juta lagi untuk KAFA menyelesaikan segala hut@ng tertvnggak.