Norizam Mahu Tuntut Semula Hak Kelantan FA

Pemilik pasukan Kelantan, Norizam Tukiman atau yang lebih dikenali dengan nama Zamsaham menegaskan pihaknya sedang berusaha untuk mendapatkan semula tiga mata yang dipot0ng sebelum ini ekoran !su tunggakan gaji yang dihadapi.

Kelantan dikenakan hukvman pemot0ngan tiga mata bagi saingan Liga Perdana musim 2020 atas kegag@lan membayar baki ansuran tunggakan gaji pemain dan pegawai mengikut jadual yang ditetapkan oleh mereka bagi k3s yang telah pun diputvskan oleh Jawatankuasa Status FAM sebelum ini.

Zamsaham menyatakan beliau meminta pandangan Setiausaha Agung K0nfederasi Bola Sepak Asia , Dato Windsor Paul John dalam usaha mendapatkan kembali tiga mata tersebut.

Kami meminta pandangan daripada Datuk Windsor Paul untuk cuba mendapatkan semula tiga mata ini. Saya sudah sampaikan hajat peny0kong dan harap-harap AFC dapat merayu kepada FIFA. Beliau akan membantu dengan menjelaskan AFC akan mengenai sejarah kes seperti ini, katanya menurut laporan Stadium Astro.

Sejak berada di bawah naungan Zamsaham, Kelantan telah berjaya menyelesaikan beberapa tunggakan gaji bekas pemain serta pegawai pasukan itu selain membayar tvnggakan gaji bagi pemain yang ber@ksi bersama skuad The Red Warr!ors musim ini.

Seterusnya, juara Liga Super musim 2011 dan 2012 itu mempunyai perancangan untuk membina pusat latihan yang lengkap dengan pelbagai kemudahan seperti padang, bilik mandi, dewan makan dan bilik rehat dengan peruntukan bajet antara RM5 juta hingga RM10 juta.

sumber:Vocketfc