Messi Kedah tak mahu jadi tempelan

‘MESSI’ Kedah, Farhan Roslan mahu membuktikan kehadirannya bersama skuad Malaysia bukan sekadar tempelan atau penumpang, sebaliknya mahu muncul antara tvnjang utama kekvatan pasukan.

Farhan, 24, yang menikmati musim cemerlang bersama skuad Kedah dalam saingan Liga Malaysia jelas berada pada pre3tasi terbaik ketika ini.

Kejayaan membantu Kedah mara ke perlawanan akhir Piala Malaysia men3ntang Johor Darul Ta’zim (JDT) sebelum tvmbang 3-0 pada Sabtu lalu, selain muncul juara Piala FA musim ini, membuatkan pengendali negara Tan Cheng Hoe tiada sebab untuk tidak menyenaraikan pemain sayap l!ncah itu.

Tersenarai dalam senarai kesebelasan utama bersama pasukan Kedah meningkatkan pengalaman saya.

Sekiranya jurulatih (Cheng Hoe) memberikan kepercayaan penuh kepada saya untuk kesebelasan utama negara, saya akan buat sehabis baik.

“Namun, bagi saya semua pemain yang ada hari ini juga mempunyai kualiti yang bagus teruatama di posisi saya. Saya harap saya tersenarai sekurangnya dalam perlawanan persahabatan nanti (Sabtu ini) men3ntang Tajikistan,” katanya ketika ditemui pada sesi latihan pasukan, hari ini.

Ditanya mengenai persaingan dalam pasukan, Farhan yakin dirinya akan menampilkan persembahan terbaik dengan kepercayaan yang diberikan oleh jurulatih.

Katanya, saingan yang banyak dalam posisinya itu akan diambil sebagai kekvatan bagi dirinya diberi peluang beraksi.

Bagi saya berada di bawah coach Tan (Cheng Hoe) bukan perkara baru kerana saya pernah di bawah bimbingannya semasa coach menjadi jurulatih Kedah sebelum ini.

“Tiada banyak beza Coach (Cheng Hoe) sekarang dan dulu. Beliau adalah jurulatih yang mahukan pemainnya sentiasa kerja k3ras semasa latihan dan permainan. Kalau kita berjaya buat yang terbaik, InsyaAllah peluang itu ada,” katanya.

Skuad negara ketika ini dalam rangka persiapan untuk aksi Kelayakan Piala Dunia 2022/Piala Asia 2023 men3ntang Thailand dan Indonesia yang dijadualkan berlangsung di Stadium Nasional Bukit Jalil pada 14 dan 19 November ini.

Untuk memastikan pasukan kebangsaan bersedia menghadapi dua aksi Kumpulan G itu, pasukan di tangga ke-116 dunia iaitu Tajikistan bakal menguji anak buah Cheng Hoe pada aksi persahabatan di venue yang sama Sabtu ini.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *