Masalah 124 Individu Selesai

Pengurusan baharu pasukan Kelantan sekali berjaya menyelesaikan Isu gaji pemain dimana kali ini tvnggakan gaji pemain dari skuad Piala Belia dan Piala Presiden dapat diselesaikan.

Dalam satu kenyataan yang dikeluarkan di laman media sosial rasmi pasukan, tunggakan berjumlah RM195,476.89 telah dibayar kepada Persatuan Bola Sepak Kelantan melalui peguam, Tetuan Alawi Associates.Seramai 124 individu terdiri daripada pemain, barisan jurulatih dan pegawai skuad Piala Belia dan Piala Presiden 2019 dan 2020 yang sudah menandatangani borang akan menerima bayaran tvnggakan gaji daripada pihak peguam KAFA.

Mana-mana indiv!du yang tidak disenarai daripada skuad Piala Belia dan Piala Presiden itu atau tuntutan mereka di luar skop tahun 2019 dan musim ini dikehendaki membuat tuntutan kepada KAFA atau peguam persatuan itu, menurut kenyataan tersebut.

Sebelum ini, Kelantan berjaya menyelesaikan tunggakan gaji untuk 15 orang pemain dan jurulatih mereka dari tahun 2017 sehingga 2020.Selain itu, Kelantan turut menyelesaikan tunggakan gaji untuk 6 bulan terkini bagi pemain dan pegawai pasukan semasa yang ber@ksi dalam saingan Liga Perdana.

Setelah diambil alih oleh pengusaha terkenal iaitu ZamSaham, Kelantan telah melalui satu perubahan p0sit!f setelah lama berdepan dengan !su tunggakan gaji.

sumber:Vocketfc