Luahan Rasa Simpati Nwakaeme Buat Kelantan

KUALA LUMPUR: Bekas penyerang Kelantan, Dickson Nwakaeme mengharapkan jaguh Pantai Timur itu dapat bangkit untuk kembali sebagai gergasi bola sepak tempatan.

Skuad The Red Warriors (TRW) pernah dijulang sebagai antara pasukan terbaik liga tempatan namun kegemilangan mereka kian pudar selepas berdepan masalah kewangan dan ketika ini beraksi dalam Liga Perdana.

Dickson yang kini beraksi bersama pasukan Pahang jelas merindui skuad Kelantan yang sebelum ini gah dan mendoakan mereka dapat mengharungi detik sukar yang dihadapi ketika ini.

“Saya berdoa dan mengharapkan Kelantan dapat bangkit dengan lebih baik. Penyokong Kelantan memang hebat. Mereka patut dapat lebih daripada ini,” katanya menerusi akaun Instagram miliknya.

Dalam hantaran sama, Dickson menyertakan gambarnya sedang memeluk bekas Presiden Persatuan Bolasepak Kelantan (KAFA), Tan Sri Annuar Musa dan gambar pasukannya meraikan kejuaraan menjulang Piala FA 2013.

sumber : BH

Ketika ini, KAFA yang sedang diterajui pengurusan baharu perlu menanggung hutang RM5 juta membabitkan tunggakan gaji bekas pemain tempatan dan import.

Persekutuan Bolasepak Antarabangsa (FIFA) sudah mengarahkan mereka membayar tuntutan tiga bekas pemain importnya setakat ini iaitu Francisco Cassio de Jesus (RM629,620.28), Bruno Lopez (RM141,103.60) dan Alaeddine Bouslimi (RM157,380).