Live: Ini Perlawanan Tumpuan Kedah vs Melaka

Skuad Lang Merah, Kedah melayani kunjungan pasukan Melaka United dalam perlawnan minggu kesepuluh saingan CIMB Liga Super Malaysia 2020 (LS10) yang telah dijadual berlangsung buat kedua-dua pasukan pada hari Isnin, 5 Oktober 2020.

Pertemuan membabitkan Kedah dan Melaka United sememangnya sebuah perlawnan tumpuan yang amat dinanti-nantikan oleh penyokong kedua-dua pasukan berikutan Kedah dan Melaka United turun beraksi untuk merealisasikan misi penting mereka dimana Kedah memerlukan kemenangan bagi merapatkan jurang perbezaan mata dengan Perak dalam perebutan tempat kedua, manakala Melaka United pula mencari kemenangan bagi melonjakkan kedudukan pasukan ke tangga terbaik sebelum berakhirnya saingan Liga Super musim 2020.

LIVE Ste@ming KLIK : https://tinyurl.com/y2f78u64

Dalam pada itu, @ksi perlawnan Kedah menentang Melaka United bagi sa!ngan kesepuluh Liga Super 2020 masih berlangsung tanpa kunjungan penyokong kedua-dua pasukan di Stadium berikutan pihak Persatuan Bolasepak Malaysia dan Liga Bolasepak Malaysia mengambil langkah berjaga-jaga bagi membantu kerajaan dalam membasmi penul@ran w@bak C0-v!d-19 di Malaysia.

Mengenai kedudukan pasukan dalam carta liga selepas mengharungi sembilan @ksi perlawnan sebelum ini menyaksikan Kedah berada di tangga ketiga dengan enam belas mata. Manakala Melaka United pula berada dikedudukan ketujuh liga setelah meraih sebelas mata setakat ini.

Pertembungan membabitkan Kedah dan Melaka United pasti berlangsung dengan sengit serta menarik minat penyokong setia masing-masing yang mahu pasukan mereka memperoleh keputusan kemenangan sekaligus dapat menambah tiga mata berharga.