Liridon Buat Vietnam Resah

KUALA LUMPUR: Berita kehadiran pemain natvralisasi kedua negara, Liridon Krasniqi bakal menyarung jersi skuad kebangsaan dan beberapa pemain kacvkan yang menyatakan kesediaan mewakili Harim@u Malaya membuatkan Vietnam tidak senang duduk.

Apa tidaknya, skuad N@ga Emas itu bakal bertandang ke gel@nggang keramat Harim@u Malaya pada Oktober ini bagi aksi kelayakan Piala Dunia 2022/Piala Asia 2023.

Berdasarkan laporan media di negara itu, Persatuan Bola Sepak Vietnam (VFF) juga akan mengambil langkah untuk memperkuatkan skuad kendalian Park Hang-seo bagi mengharungi tiga aksi terakhir kelayakan.

Antara langkah yang bakal diambil termasuk mengambil pemain natvralisasi atau kacvkan seperti yang dilakukan Harim@u Malaya.

Setiausaha Agung VFF, Le Hoai Anh mengakui pihaknya mengetahui ‘aktiviti naturalisasi’ yang dilakukan skuad kendalian Tan Cheng Hoe.VFF sebelum ini dilaporkan akan membawa penjaga gol kacvkan Vietnam-Republik Czech yang mana proses dokumentasi sedang diuruskan.

Malah, Hang-seo turut mengakui Harim@u Malaya sebagai law@n yang kuat dalam saingan Kumpulan G.

“Mereka law@n yang kuat dan mereka akan beraksi di gel@nggang sendiri. Jika kami boleh menang, peluang untuk layak ke peringkat seterusnya lebih cerah,” katanya.