Lima permain kec3wa

LIMA pemain digvgvrkan daripada kem latihan pusat bagi m3nghadapi t3masya Sukan SEA di Filipina.

Ketua Jurulatih skuad bawah 22 tahun (B-22), Datuk Ong Kim Swee sebelum ini memanggil 29 pemain bagi menyertai kem latihan pusat yang bermula pada 4 November lepas.

Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM) dalam satu kenyataan media memaklumkan keputusan menggvgvrkan lima pemain berkenaan dibuat selepas @ksi persahabatan men3ntang PJ City FC di Stadium Arena MPSJ, Subang Jaya petang semalam.

Lima pemain itu terdiri daripada Ariff Ar-Rasyid Ariffin (PKNS FC), Amirul Ashraf Ariffin (Selangor), A Shivan Pillay (PKNS FC), Nik Azli Nik Alias (Kelantan) dan Haziq Subri (Perak).

Selain 24 pemain yang dikekalkan, pemain berusia bawah 22 tahun daripada skuad kendalian Tan Cheng Hoe akan menyertai skuad B-22 pada 20 November sehari selepas p3rlawanan Kel@yakan Piala Dunia 2022/Piala Asia 2023 men3ntang Indonesia.

Kim Swee hanya akan mengumumkan senarai @khir 20 pemain ke Sukan SEA pada 22 November iaitu sehari sebelum skuad kebangsaan berl3pas ke Manila untuk mengh@dapi perlawanan pertama men3ntang Myanmar pada 25 November Stadium Memorial Rizal, Manila.

Malaysia diundi dalam Kumpulan A yang dibarisi tuan rumah Filipina, Myanmar, Kemboja dan Timor-Leste manakala ju@ra bert@han Thailand pula mengetuai c@baran Kumpulan B bersama lima pasukan lain, iaitu Indonesia, Vietnam, Laos, Singapura dan Brunei di Stadium Binan.

Berdasarkan f0rmat pert@ndingan dua pasukan teratas daripada setiap kumpulan l@yak ke separuh akhir yang dijadual pada 7 Disember ini.

Sebagai rek0d, Malaysia meraih pingat perak pada Sukan SEA Kuala Lumpur 2017 setelah t3was 0-1 kepada Thailand pada @ksi final di Stadium Shah Alam. – Bernama

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *