Lee Tuck Ucap Selamat Tinggal

Giliran arkitek Terengganu FC , Lee Tuck pula mengucapkan selamat tinggal kepada keluarga pasukan itu selepas penyrang dan pemain sayap, Dominique Da Sylva dan Muhammad Faris Ramli berbuat demikian sebelum ini.Manakala dua lagi bintang import skuad itu, Babacar Diallo dan Sanjar Shaakhmedov masih belum ada jawapan walaupun dikhabarkan mendapat tawaran daripada pasukan lain.

Menerusi kenyataan yang dimaklumkan dalam laman sosial peribadinya tengah hari tadi, Tuck yang juga pemain berd@rah campuran England- Malaysia mengucapkan penghargaan dan terima kasih kepada pihak pengurusan, jurulatih dan rakan sepasukannya selepas tiga tahun berkelana di Terengganu.

Bekas kapten TFC itu juga bangga bekerjasama dengan keluarga pasukan itu sehingga berjaya menduduki tempat ketiga Liga Super musim ini dan seterusnya layak ke pentas Piala AFC musim depan.Saya sedih menyatakan perjalanan bersama pasukan TFC berakhir, saya akan berpisah dengan pasukan itu, mereka ada perancangan baharu untuk musim depan dan saya tidak ada dalam perancangan itu.

Apapun terima kasih kepada semua, saya dan keluarga selesa tinggal di sini trengganu setiap minit saya sentiasa memberikan yang terbaik, saya juga gembira diberi peluang, semoga TFC terus berjaya, kata pemain berketinggian 1.75 meter itu yang pernah ber@ksi dalam Liga Thailand dan Bangladesh.

Terdahulu pemain berusia 32 tahun kelahiran Halifax, England itu yang mula beraksi dalam saingan Liga Malaysia  pada 2017 dengan pasukan Negeri Sembilan menyuarakan impian untuk terus kekal menyarung jersi skuad Penyu musim depan lebih-lebih lagi bakal bersaing dalam kancah Piala AFC.

Bagaimanapun, hasrat pemain itu dan juga peminat setia Hitam Putih untuk melihat kelibat pemain yang digelar ‘Rooney Ganu’ ber@ksi bersama skuad itu berkec@i Malah hasrat pemain itu untuk menjadi pemain naturalisasi bersama Terengganu pada 2022 selain menyarung jersi pasukan H@rimau Malaya juga dilihat semakin berliku.

sumber:HM