Layak ke Wan Kuzain?

Adakah khidmat pemain s3nsasi negara yang b3raksi di Amerika Syarikat Wan Kuzain Wan Kamal benar-benar diperlukan untuk Sukan SEA Filipina?

Itu yang menjadi pers0alan ketika ini selepas pemain yang ber@ksi dengan kelab Sporting Kansas City dalam Liga Bolasepak Utama (MLS) di Amerika Syarikat (AS) itu meny3rtai kem latihan skuad B-23 negara baru-baru ini.

Jika hanya kerana mengambil faktor dia beraksi di AS, ia seharusnya tidak menjadi pengvkur utama untuk Pers@tuan Bolasepak Malaysia (FAM) memilihnya.

Namun jika FAM dan peng3ndali skuad negara, Datuk Ong Kim Swee mempunyai sebab tersendiri, maka semua pihak harus mengh0rmati keputusannya itu.
Kerana mana-mana jurulatih termasuk Kim Swee pastinya lebih mengetahui kelebihan atau kekur@ngan anak buah masing-masing.

Wan Kuzain sendiri menerusi lap0ran akhbar sebelum ini berkata, ber@ksi di luar negara bukanlah memberi j@minan kepadanya untuk terpilih dalam s3narai akhir pemain.

“Satu pengh0rmatan kepada diri sendiri dan keluarga dan seluruh negara apabila diberikan peluang untuk meny@rung jersi kebangsaan.

“Ramai rakyat Malaysia mahu melihat saya beraksi namun apa yang boleh rumvskan adalah mahu mempam3rkan aksi terbaik terutama bermain secara k0mpetitif untuk pasukan,” katanya seperti dip3tik menerusi lap0ran itu.

Bagaimana pula dengan pandangan anda?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *