Khabar Beliau akan buat ‘U-turn’

Kelab Penyokong Red Eagle Crew
“Red Eagle Crew ini ditubuhkan pada tahun 2015 semasa kehadiran Mat Don ke dalam kancah bola sepak Malaysia.

“Undian ini dibuat kerana kesetiaan kami di R3d E@gle Crew dan peny0kong Kedah sendiri dalam memberi sok0ngan kepada Mat Don.

“Kami ingin melihat adakah Mat Don masih r3levan untuk Kedah pada musim 2020. Ternyata rata-rata peny0kong masih mahukan Mat Don bersama Negeri Jelapang Padi ini,”

Jelas Shafik, undian yang dipamerkan di laman Facebook rasmi REC telah mendapat sambutan yang p0sitif.

Mat Don memuatnaik status keputusan undian di Instastorynya.
“Ini terbukti ketika pengakhiran undian tersebut kami mendapat¬† keputusan 88 peratus penyokong masih sayangkan Mat Don.

“Banyak faktor yang membuatkan Mat Don disayangi penyok0ng-peny0kong Kedah. Sifatnya yang mudah ramah dengan peny0kong serta banyak melakukan kerja-kerja kebajikan melibatkan k0muniti b0la sep@k muda.

“Undian ini hanya dibuat untuk menunjukkan kepada pengurusan KFA yang Mat Don masih lagi disayangi oleh peny0kong Kedah. Umurnya masih muda dan dia mempunyai kualiti permainan yang sangat baik.Memandangkan K0ntraknya bersama Melaka hanya 1 musim ,ada besar kemungkin dia berhak kembali bersama sku@d hijau kuning mengisi kekosongan slot Import Asia¬†.

“Kami berharap agar dia akan dimasukkan bersama skvad Kedah musim 2020.

“Tetapi dalam masa yang sama kami tetap menerima segala keputusan daripada Ketua Jurulatih Aidil Shahrin dan presiden KFA dengan tangan terbuka,” jelasnya.

Sebagai rekod, sepanjang bersama Lang Merah Mat Don berjaya merakam 38 gol, 52 pembantu gol dalam 105 perlawanan.

Pemain kelahiran Kosovo itu juga pernah menjulang trofi Pemain Terbaik Liga Super Edisi Mei 2018 serta Pemain Import Terbaik Anugerah Bola Sepak Kebangsaan 2017.