Kedah DiPintas ,PDRM Dalam Bahay@

Kemenangan 2-0 Perak ke atas PDRM dalam saingan CIMB Liga Super 2020 semalam kembali menghidupkan peluang untuk raih gelaran naib juara musim ini walaupun perlawanan terpaksa ditangguhkan sehingga 10.30 malam kerana hujan lebat.Skuad kendalian Mehmet Durakovic itu turut merampas kedudukan kedua daripada Kedah yang bakal ber@ksi malam ini dengan 14 mata sekaligus menjadikan sa!ngan merebut slot ke AFC Cup 2021 semakin seng!t.

Dalam perlawanan itu, Perak beraksi lebih gar@ng di atas padang basah dan kerap memberi masalah kepada bent3ng pertah@nan tuan rumah. Peluang terbaik hadir pada minit ke 21 namun tandukan Leandro Dos Santos tersasar.

PDRM turut berpeluang menjaringkan gol pertama tetapi mal@ngnya percubaan penyrang mereka sekadar singgah ke tiang dan ada kalanya tersasar. Keputusan 0-0 kekal sehingga tamat separuh masa pertama.Memasuki separuh masa kedua, Perak berjaya membuka akaun jaringan menerusi remb@tan kencang penyrang skuad kebangsaan, Shahrel Fikri pada minit ke 55 menew@skan penjaga gol PDRM.

Ia adalah jaringan ke 5 Shahrel dalam saingan Liga Super musim ini. Gol tersebut juga memberikan semangat tambahan kepada pemain Perak untuk terus mengandakan asakan ke kubv lawan

PDRM cuba bangkit namun barisan pertah@nan Perak lebih berdisiplin mengekang kemaraan benteng ser@ngan mereka. Tidak lama kemudian, Leandro Dos Santos muncul sebagai wira selepas menanduk masuk gol kedua pada minit ke 87.

Sumber:Vocketfc

Kekalahan skuad kendalian Ishak Kunju itu meletakkan pasukan itu kini berada dalam bahaya dan bakal dis!ngkirkan ke saingan Liga Premier musim depan.