Kata-Kata Syifa Melvin Kepada penghijrahan Safawi Rasid ke kelab baru.

PENCAPAIAN yang sangat membanggakan dan boleh menjadi contoh kepada anak-anak muda.Ini apabila empat adik – beradik The Melvins kini bergelar jutawan dalam tempoh setahun.Mereka ialah Syatilla, Syifa, Syida dan Syafiqa Melvin yang mengusahakan pr0duk kosmetik jenama Kekasih by The Melvins.

Terbaru, semalam mereka melancarkan pr0duk Hijab Mata Kekasih iaitu maskara yang cukup laris di pasaran.Memiliki lebih 5000 stokis di seluruh negara, Kekasih by The Melvins sudah membantu ramai wanita khususnya suri rumah, ibu tunggal dan pelajar.

Selain cerita jutawan adik-beradik yang menjadi perbualan, kisah hubungan Syifa Melvin,26, dan pemain bola sepak Johor Darul Takzim FC, Safawi Rasid,23, juga sungguh hangat diperkatakan.

Adakah Syifa dan Safawi betul- betul bercinta? Sejauh manakah hubungan rapat mereka?Syifa juga bercerita tentang cabaran hubungan jarak jauh dengan Sapawi.

Jom ikuti temu bual Wilayahku bersama Syifa Melvin

Dah Menangis kat Rumah dah Syifa Melvin Menitiskan Air Mata Slps Penghijrahan Safawi Rasid ke Kelab baru..Penghijrahan tonggak sayap H@rimau Malaya, Safawi Rasid ke Portugal bagi menyertai kelab utama Liga Premier,Portimonense SC bukan sahaja ditangisi keluarga dan penyokongnya, tapi juga pelakon dan ahli perniagaan, Syifa Melvin.

Safawi yang juga pemain Johor Darul Ta’zim itu berlepas ke Portugal malam tadi dari Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur .Menerusi video yang dimuat naik di Instagram Story pelakon, Lia Natalia yang juga rakan Syifa, adik kepada Syatilla Melvin itu berkata, dia sudah lepaskan kesedihan di rumah.

Video itu juga dimuat naik semula di Instagram Story Syifa. Okay, dah nangis tadi. Dah lepas di rumah, katanya.Dalam video lain, Lia turut menulis kapsyen ‘Aku tahu kawan aku kuat’ dan dimuat naik semula Syifa.

Lia turut memuat naik gambar mereka bersama Safawi dengan keterangan; All the best permata negara Safawi Rasid, tulisnya.Terdahulu, Syifa dikatakan menjalin hubungan dengan pemain berusia 23 tahun itu, namun tidak ada sebarang pengesahan rasmi daripada kedua belah pihak.

Penghijrahan Safwi ke sana adalah secara pinjaman selama semusim dengan kelab utama Portugal itu.Ribuan ucapan tahniah, doa iringi penghijrahan Safawi ke Portugal…

Jika perlu apa-apa, aku sentiasa ada… just call TMJ

RIBUAN ucapan tahniah dan juga doa membnjiri posting terbaharu bintang Johor Darul Ta’zim , Safawi Rasid. Terdahulu Safawi yang juga anak kelahiran Dungun,

Terengganu memuat naik beberapa keping gambar di laman Instagram bagi menzahirkan ucapan penghargaan kepada pemilik kelab JDT, Tunku Ismail Sultan Ibrahim dan penyokongnya.

Thank you for all the memories. I will miss JDT family and all supporters.Junjung kasih Tuanku, tulisnya pada perkongsian tersebut.

Sehingga kini perkongsiannya meraih lebih 90,000 likes dan ribuan komen yang dilontarkan warganet dan juga selebriti.Malah Tunku Ismail sendiri turut menitipkan ucapan kepada pemain skuad H@rimau Malaya itu.

All the best Pawi. Aku doa semoga berjaya. Jikalau perlu apa-apa, aku sentiasa ada.Anytime, anywhere.. just call. Jaga diri, sentiasa ingat Allah.

Pintu JDT sentiasa terbuka. All the best and good luck,” tulis Tengku Mahkota Johor itu di ruangan komen.Selamat maju jaya, Pawi! Banggakan Malaysia!, komen pengacara terkenal, Uyaina Arshad.

All the best, tulis Izham Tarmizi yang juga penjaga gol kelab tersebut. Sementara itu,

ada juga warganet meluahkan rasa sedih kerana tidak lagi berpeluang untuk melihat Safawi beraksi di dalam negara.

Good luck Pawi. Kami akan merindui @ksi anda Liga Super Malaysia,”

tulis Faiz Najmii. Safawi akan berlepas ke Portugal untuk meneruskan karier bola sepaknya di Eropah dengan menyertai Liga Premier bersama kelab Portimonense SC.

Pemain berusia 23 tahun itu akan menaiki pesawat dari Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur di Sepang, malam ini.

Safawi muncul sebagai pemain kedua negara yang beraksi di liga utama Eropah selepas pemain muda muda sensasi,

Luqman Hakim Shamsuddin menyertai KV Kortrijk di Belgium, Ogos lalu. Safawi yang turut tersenarai sebagai penjaring gol terbaik Konfederasi Bolasepak Asia

(AFC) sebelum ini dirisik oleh beberapa kelab berpangkalan di luar negara berdasarkan prestasinya ketika bersama dengan skuad Harimau Malaya.

‘Bukan mak tak restu, tapi Awi masih muda’

SEBOLEH-bolehnya mak cik nak dia lupakan dulu soal kahwin, kami nak Awi utamakan kerjayanya dulu.

Awi perlu melaksanakan tugas dan tanggung jawab kepada majikannya termasuk negaranya lebih dahulu, kata Salemeh Abu Bakar, 56.

Itu kata ibu kepada penyrang Johor Darul Ta’zim, Safawi Rasid mengulas mengenai dakwaan anaknya bergelut masalah prestasi sebelum ini.

Ini kerana dikatakan berdepan tekanan daripada kekasihnya, Syifa Melvin yang mendesaknya untuk berkahwin.

Dia yang ditemui di rumahnya di Kampung Bukit Chatak, Dungun berkata, dia mengetahui Safawi mempunyai hubungan dengan Syifa Melvin sejak lapan bulan lalu.

Tahun lalu, Syifa ada dua kali datang ke rumah, pada mak cik, Syifa baik orangnya.Tetapi mak cik tak tahu dia pelakon kerana tak pernah tengok drama lakonannya sebelum ini.

Tiga minggu lalu, Awi ada hubungi mak cik untuk bertanya khabar, pada masa sama dia memaklumkan ingin berkahwin.Namun, mak cik cakap, ‘bukan mak tak restu, cuma mahu Awi tumpu kerjaya dulu.

Simpan duit dan selesaikan beberapa cita-cita yang diimpikan selama ini, katanya.SALEMEH mahu Safawi lebih matang sebelum menggalas tanggungjawab sebagai ketua keluarga.Salemeh berkata, anak baru berusia 23 tahun dan belum sesuai untuk berkahwin dan menjadi ketua keluarga.

Katanya, dia juga mahu Safawi lebih matang sebelum menggalas tanggungjawab sebagai ketua keluarga.Kalau boleh mak cik nak pasangan Awi lebih muda daripadanya.

Mak cik tak memilih calon menantu, kalau boleh nak menantu yang ramah, kecoh-kecoh sikit atau miskin tak apa.Janji kaya budi bahasa dan boleh diterima ahli keluarga kami, “katanya.

Pada masa sama, dia mahu Safawi melunaskan impiannya termasuk menyara dua lagi adiknya yang masih sekolah.Awi janji nak besarkan pusat mengaji al-Quran yang didirikan di Rantau Abang dan membina rumah orang tua.

Sebaiknya dia laksanakan impiannya dulu baru fikir soal kahwin.Bagaimanapun, saya tidak mampu menolak dan berserah kerana soal jodoh, @jal, maut itu semua terletak di tangan Allah, katanya.Sementara itu, bapa Safawi, Rasid Sulong, 66, berkata, dia sedar prestasi anaknya sedikit mer0sot awal tahun ini.

Namun tidak dapat dipastikan sama ada ia berpunca daripada Syifa atau sebaliknya.Katanya, jika benar, dia berharap Syifa tidak memberi sebarang tek@nan kepada anaknya itu.Pada masa sama, dia meminta Safawi fokus dalam kerjaya dengan menaikkan nama majikan iaitu JDT dan negara.

Lupa dulu soal jodoh, Awi masih muda kumpul duit main bola, kita tak tahu kerjaya akan bertahan sampai bila.Saya tak mahu dia jadi seperti saya, kehidupan saya dan isteri sangat susah membesarkan 13 anak dengan gaji RM350 sebagai penjawat awam.

Saya terpaksa buat kerja sambilan, Awi tahu kerana saya selalu mengajaknya membantu.Sebab itu saya selalu berpesan padanya ‘kita susah tak akan ada orang yang sudi bantu, katanya.

Sumber : M star