JDT sukar bertemu Kedah musim 2020-Irfan Bakti

Bek@s ketua jurulatih Terengganu Football Club (TFC), Irfan Bakti Abu Salim memberi am@ran agar berw@spada dengan pasukan berpengkalan di utara semenanjung tanah air, Hel@ng M3rah pada saingan Liga Malaysia musim depan.

Hal ini selepas Persatuan B0lasepak Kedah (KFA) dilihat melakukan sedikit r0mbakan pemain dengan membawa masuk pemain-pemain yang sedang dalam pr3stasi terbaik seperti Kpah Sherman, Tchetche Kipre, Hadin Azman dan beberapa nama lagi bagi mengukvhkan pasukan tersebut.

Mengulas mengenai bek@s anak buahnya yang memilih untuk menyarvng jersi Hijau Kuning pada musim depan, Irfan merasakan Tchetche tidak akan mengambil masa yang lama untuk menyesvaikan diri dan bakal memberikan !mpak kepada skuad kendalian Aidil Sharin Sahak itu.

“Tchetche (Kipre) tidak pernah menimbulkan masalah dan dia adalah salah seorang pemain !mport berdisiplin yang pernah saya bimbing.

“Saya fikir dia akan dapat sesuaikan diri bersama Kedah, tambahan pula dikelilingi pemain-pemain yang bagvs.” kata Irfan Bakti seperti dilap0rkan oleh Stadium Astro.

Seperti dimaklumkan sebelum ini, Kedah mengambil keputusan untuk mengekalkan beberapa pemain yang menampilkan persembahan memb3rangsangkan sepanjang musim 2018 seperti Baddrol Bakhtiar, Rizal Ghazali, Farhan Roslan, Renan Alves, Shakir Hamzah dan Ifwat Akmal.

Sementara itu, Kedah turut diperkvatkan dengan pemain-pemain muda berbakat yang meningkat naik seperti Fadzrul Danel, Mohammad Fayadh Zulkifli, Norfiqrie Abdul Talib, Hidhir Idris dan terbaharu, Aiman Afif.

Selain daripada pemain-pemain berkualiti, Kedah juga melalui satu musim yang menakjubkan pada musim 2018. M0mentum pada musim lalu ditambah pula dengan beberapa pemain baharu pastinya membuatkan pasukan ini lebih bersemangat untuk merangkul lebih kejuaraan pada musim hadapan.

“Sudah tentu sebagai juara Piala FA, naib juara Piala Malaysia serta ber@ksi di peringkat Asia, Kedah akan menjadi pasukan yang perlu diberi perhatian pada 2020,” tambah Irfan lagi.