Jangan kacau kerja Coach,Kau Siapa?

Kedah dianggap melakukan kes!lapan b3sar apabila tidak menyambung k0ntrak striker imp0rt, Fernando Rodriguez bagi musim 2020.

Pengerusi Kelab Penyokong Bolasepak Kedah Darul Aman (KEPDA), Nor Asmadi Hamzah berkata striker yang berasal dari Sepanyol itu sudah membuktikan kemampuannya dan patut dikekalkan.

“Dia muncul sebagai penjaring terbanyak Liga Malaysia dengan 21 gol serta membantu Kedah menjuarai Piala FA dan layak ke final Piala Malaysia. Jadi, saya tidak faham atas asas apa Nando digvgvrkan.

“Sepatutnya Kedah mengekalkan Nando di samping mencari striker import baharu bagi menggantikan tempat Jonathan Bauman dan digandingkan dengan Nando.

“Jika benar Kedah berminat dengan Kpah Sherman, saya yakin gandingannya dengan Nando pasti menjadikan kami lebih hebat musim depan.

“Bagi saya, keputusan Kedah itu (menggugurkan Rodriguez) adalah kes!lapan yang mungkin boleh mem@kan diri,” kata Asmadi.

Selepas penggvran Rodriguez langmerah Kedah kini hangat dikaitkan dengan bekas striker import Terengganu, Kipre Tchetche dan penjaring terbanyak PKNS FC, Sherman.

Namun, kelibat Tchetche yang turut dikesan berada di Perak, baru-baru ini mencetvskan persoalan kepada peny0kong Kedah.

“Kita tidak tahu sejauh mana kebenaran spekvlasi yang mengaitkan Tchetche dengan Kedah, selagi dia belum menurunkan tanda tangan, pelbagai perkara boleh berlakv.

“Jangan nanti yang dikejar tak dapat, yang dikend0ng kec!c!ran,” ujar Asmadi, sekali lagi merujuk kepada isu penggvgvran Rodriguez

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *