Jangan Fikir Pasal JDT- Aidil

PEMAIN-pemain Kedah diingatkan supaya fokvs dari satu perlawnan ke satu perlawnan tanpa perlu terlalu memikirkan untuk mengejar pendahulu CIMB Liga Super, JDT. Pengendalinya, Aidil Sharin Sahak berkata, mustahil buat pendahulu liga tersebut yang mengumpul 19 mata untuk kec!ciran enam mata pada baki saingan berdasarkan m0mentum dan kemenangan demi kemenangan yang dicatatkan oleh pasukan selatan itu.

Menurutnya, Kedah yang kini berada di tangga kedua dengan 13 mata juga perlu berusaha mengekalkan m0mentum kemenangan dan pada waktu yang sama tidak boleh berasa selesa dengan kedudukan sekarang.Kita perlu real!stik bahawa JDT adalah salah satu pasukan terbaik dalam liga. Bukan mudah untuk kita melihat mereka tercicir enam mata dalam empat perlawnan terakhir ini.

Perkara ini perlu diakui,katanya ditemui media selepas menjalani latihan di Stadium Mini Jitra dekat sini petang semalam. Mengulas mengenai Perintah Kaw@lan Pergerakan Diperketatkan yang dilaksanakan di Kota Setar, Aidil Sharin berkata, beliau mengakui sedikit memberikan kesukaran kepada anak-anak buahnya untuk turun berlatih dalam mengekalkan m0mentum.

Menurutnya, bagaimanapun pihaknya bersyukur kerana diberi kebenaran untuk berlatih di Jitra selepas gagal berlatih di lokasi biasa di Stadium Sultan Abdul Halim, Suka Menanti, Alor Setar.

Sumber:SH

Pada empat perlawnan terakhir, Kedah bakal turun menent@ng Sabah, Pahang, Melaka dan Perak manakala JDT pula akan bertemu Selangor, PJ City, Sabah dan Melaka.