Ini Perlawanan Terakhir

Pengendali Johor Darul Ta’zim , Benjamin Mora mendedahkan kejuaraan Liga Super yang digapai buat kali ketujuh berturut-turut tampak berem0si tatkala bakal kehilangan Safawi Rasid yang akan berkelana di Eropah untuk menyertai kelab Portugal, Portimonense SC.

Malah baju dipakai Safawi yang tertera ‘I will miss JDT Family’ saya akan merindui keluarga JDT sudah cukup memberi isyarat pemain itu akan men!nggalkan pasukan disertai sejak 2017 dengan aksi menent@ng Sabah yang dimenangi 4-1 semalam kemungkinan aksi terakhirnya.

Bagaimanapun, Mora enggan mengesahkan lebih lanjut mengenai status Safawi dan hanya memberitahu pemain itu akan ke luar negara sama ada hari ini atau selepas @ksi terakhir liga menent@ng Melaka United di Stadium Hang Jebat, Sabtu ini.

Saya tidak pasti sama ada Safawi akan meninggalkan JDT hari ini atau selepas beraksi dalam beberapa perlawnan sa!ngan Piala Malaysia. Kami akan tunggu apa jua keputusan. Kita tidak tahu bila dia akan berlepas ke luar negara dan ia baik untuk dirinya melebarkan karier bola sepak pr0fesional, katanya.

Mengulas mengenai kejayaan JDT merangkul kejuaraan liga untuk tujuh musim berturut-turut, Mora mengakui setiap pemain begitu berem0si tatkala menjulang piala berkenaan tanpa kehadiran penyokong yang menjadi pembakar semangat buat barisan pemain.

Apapun, Mora tidak menafikan aksi menentang skuad bimbingan Kurniawan Dwi Yulianto tampak sukar selepas pasukan itu mengamalkan corak permainan bertahan yang menyukarkan barisan pemain JDT mencipta jaringan.

Kami kerap melakukan serangan pantas tapi pemain lawan bertindak dengan cara bertahan malah pemain juga sukar menembusi pertahanan lawan. Akib@tnya pemain saya tampak kec3wa sepanjang 30 minit babak pertama.Selepas jaringan Diogo Luis Santo, barulah kami mula menguasai perlawnan dan corak pemainan lebih agresif di babak kedua.

Hasilnya kami menang dan tiga mata yang amat penting itu milik JDT untuk rangkul kejuaraan liga, kata Mora.

Sumber:HM