Ini Misi Luar Biasa

Kedah tidak memandang rendah keupayaan Perak pada @ksi akhir Liga Super 2020 di Ipoh malam esok bagi penentuan tempat kedua untuk slot automatik kelayakan Piala AFC 2021.

Walaupun mereka hanya perlu seri pada perlawnan tersebut, namun pengendalinya, Aidil Sharin Sahak percaya anak-anak buahnya akan menerima tentangan seng!t yang diberikan lawan selepas melihat m0mentum yang ditunjukkan The Bos Gaurus pada @ksi lalu yang terikat 3-3 dengan Pahang.

Menurutnya, m0tivasi tinggi yang ditunjukkan oleh skuad kendalian Mehmet Durakovic itu perlu diberikan perhatian jika mereka tidak mahu kec3wa pada perlawnan penting tersebut.

“Kebangkitan Perak yang mengikat Pahang 3-3 selepas ketinggalan pada aksi lalu membuktikan keupayaan dan semangat melawan pasukan tuan rumah cukup tinggi. Perak adalah sebuah pasukan yang berkualiti. Kemenangan adalah bonus, keputusan seri pula cukup baik namun situasi cukup bahaya jika pergi hanya untuk seri.

“Apa yang penting, Kedah akan memberikan yang terbaik pada perlawanan ini. Motivasi semua pemain kita juga berada pada tahap terbaik dan mereka akan memberikan k0mitmen sepenuhnya,” katanya di Stadium Sultan Abdul Halim di sini sebelum berlepas ke Ipoh hari ini.

Katanya, kekalahan 3-1 kepada lawan sama pada aksi perebutan Unity Shield 2020 pada Februari lalu di Ipoh tidak boleh dijadikan sebagai ukuran sebenar kerana Kedah kini hadir dengan tempo dan persefahaman yang lebih baik.

“Sudah tentu kami akan memberikan perhatian kepada beberapa pemain Perak seperti Shahrel Fikri Fauzi yang berusaha untuk menambah lagi koleksi golnya untuk berusaha menjadi penjaring terbanyak Liga Super 2020,” katanya lagi.

Sementara itu, penyrang Kedah, Kipre Tchetche berkata, keutamaannya kini adalah untuk membvrv kemenangan kepada Lang Merah bagi menjamin kedudukan kedua pasukan dalam saingan liga super musim ini.

Kami akan bermain sebagai satu pasukan. Persefahaman, semangat dan m0tivasi kami sebagai sebuah pasukan sudah semakin baik berbanding @ksi pramusim lalu yang t3was kepada Perak 3-1.

Tekanan sekarang cukup dirasai oleh Perak yang perlukan kemenangan berbanding Kedah. Kami akan f0kus pada @ksi ini dan kami sudah tahu apa yang perlu dilakukan pada perlawnan ini, katanya.

sumber:SH
© 2018 Hakcipta Terpelihara Kumpulan Karangkraf