Hijau kuning menanti TAM SHEANG TSUNG

Beliau dilahirkan di Tokyo namun ibu bapanya berasal dari Kedah.. beraksi di bahagian Tengah dan berupaya ber@ksi di bahagian Sayap.

Dahulunya Tam ini pernah mengg3gar arena b0lasepak malaysia apabila ditandatangani kelab g3rgasi China, Shanghai Shenhua. Namun keputusannya untuk pulang ke Malaysia dengan meny3rtai Melaka United dilihat kurang tepat apabila g@gal mendapat tempat dalam kesebelasan utama.

Setelah dilep@skan Melaka beliau menyertai pasukan Liga FAM, D’AR Wanderers namun sekali lagi nasib tidak menyebelahinya apabila selepas semusim bersama pasukan D’AR.. pasukan tersebut telah menarik diri dari saingan Liga FAM. Musim 2019, Tam kembali ke Jepun untuk ber@ksi bersama pasukan simpanan Sagan Tosu.

Sebenarnya kami agak terkejut apabila menyaksikan namanya berada dalam senarai memandangkan rek0dnya yang agak kurang menarik di Liga Malaysia. Kedah bagaikan memperjvdi nasib apabila mer3krut beliau ke Skuad 2020. Kami mengharapkan Tam mampu mer3dakan segala kerisavan kami dengan mempamerkan @ksi yang terpuji.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *