Hantaran Maut Andres Iniesta Bantu Vissel Kobe Berpesta Gol Belasah JDT

Hasrat skuad H@rimau Selatan untuk memulakan saingan AFC Champions League 2020 dengan keputusan yang p0sitif tidak menjadi kenyataan apabila mereka dibelasah 1-5 oleh juara Emperor’s Cup 2019, Vissel Kobe sebentar tadi.

Dalam perlawnan tersebut, penye rang Vissel Kobe, Keijiro Ogawa menjadi duri dalam daging apabila menjaringkan hatrik sambil dibantu oleh hantaran yang berkualiti daripada bekas pemain Barcelona, Andres Iniesta.

Tuan rumah turut diperkuatkan oleh bekas pemain skuad Piala Dunia Belgium, Thomas Vermaelen dan beberapa pemain skuad kebangsaan Jepun.

Andres Iniesta malam ini membuktikan kenapa beliau layak digelarkan sebagai maestro paling agung apabila melakukan hantaran ‘m@ut’ pada minit ke 12 lalu disudahkan oleh lambungan Keijiro Ogawa yang mudah menew@skan Farizal Marlias.

https://twitter.com/vocketfc/status/1227541289173827584

Bagaimanapun, jaringan tersebut tidak mematahkan semangat JDT untuk bangkit membvru jaringan penyamaan dan usaha mereka membuahkan hasil pada minit ke 27 apabila Safawi Rasid menyempurnakan sepakan penalti selepas bola sepakan Diogo Luis Santo terkena tangan Vermaelen.

Namun begitu, kegembiraan skuad kendalian Benjamin Mora tidak bertahan lama setelah Vissel Kobe kembali mendahului 2-1 hasil rembatan cantik dari luar kotak penalti oleh  Kyogo Furuhashi menew@skan Farizal Marlias.

https://twitter.com/vocketfc/status/1227545622330236928

Memasuki separuh masa kedua, tuan rumah mendominasi perlawnan dan kerap memberi tekanan kepada barisan pemain pertah@nan JDT. Pada minit ke 58, Keijiro Ogawa menambah gol kedua peribadinya pada minit ke 58 selepas menerima hantara cantik daripada Gotoku Sakai dari sebelah kiri.

Situasi itu memaksa Benjamin Mora melakukan pertukaran pertama dengan memasukkan Adam Nor Azlin menggantikan tempat S. Kunanlan yang jelas tidak bermain dengan baik malam ini.

7 minit kemudian, giliran penye rang import dari Brazil, Douglas Matos melebarkan kedudukan 4-1 selepas menyudahkan hantaran jarak jauh daripada tengah padang.

Ogawa dilihat begitu serasi bersama Iniesta dan dia sekali lagi bijak membaca hantaran ketua pasukan itu untuk menanduk masuk gol kelima pada minit ke-72 yang juga hatriknya dalam perlawnan itu.

dengan kemenangan itu, Vissel Kobe kini mendahului kumpulan G setelah dua lagi pasukan tidak beraksi kerana perlawnan ditangguhkan akibat penularan virus corona. Selepas ini, JDT akan bertemu kelab dari Korea Selatan, Suwong Bluewings di Stadium Sultan Ibrahim pada 3 Mac 2020.

Sumber:Vocket