Dua Tonggak Kedah sah tinggalkan pasukan

DUA striker s3nsasi Fernando Rodriguez dan Jonatan Bauman sah meninggalkan skuad Lang Merah selepas pengurusan Persatuan Bolasepak Kedah (KFA) memutuskan untuk tidak menawarkan kontrak baharu bagi musim depan.

Melalui hebahan laman rasmi KFA, kedua-dua pemain yang juga jentera s3rangan skuad Lang Merah musim ini diraikan pada satu majlis makan malam di Restoran Berputar Menara Alor Setar sebagai tanda perpisahan.

“Pengurusan pasukan memutuskan untuk tidak menawarkan kontrak baharu buat dua pemain ini dan mengucapkan selamat maju jaya dalam kerjaya mereka selepas ini.”

Sebelum pulang, Rodriguez dan Bauman turut menerima sambutan meriah oleh penyokong dan Ultras Kedah di perkarangan Menara Alor Setar sebagai tanda perpisahan dan penghargaan atas sumbangan mereka membantu Kedah mencipta episod kejayaan manis musim ini.

“Rodriguez akan pulang dengan penerbangan Malaysia Airlines pada Rabu ini (hari ini) jam 3 petang dari Alor Setar manakala Bauman pula bertolak pada Khamis ini,” menurut sumber KFA.

Rodriguez yang berasal dari Sepanyol mel3dak 21 gol secara keseluruhan iaitu sembilan gol dalam Liga Super, empat gol Piala FA dan lapan gol Piala Malaysia.

Sementara pemain dari Argentina, Bauman pula mel3dak 16 gol dengan enam gol dalam Liga Super, empat gol Piala FA dan enam gol Piala Malaysia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *