Dua Pasukan Ini Dalam Bahay@

Persatuan Bola Sepak Kelantan yang sedang berdepan dengan masalah kewangan yang serius menerima padah apabila dihukvm dengan pem0tongan tiga mata oleh Persatuan Bola Sepak Malaysia.

Keputusan itu dibuat ekoran kegagalan persatuan berkenaan membayar baki ansuran tunggakan gaji pemain dan pegawai mengikut jadual yang ditetapkan sekaligus mel@nggar peratvran yang ditetapkan oleh badan pelesenan kelab FAM.

KAFA sebelum ini diberikan masa sehingga 30 Julai untuk menyelesaikan pembayaran baki yang masih tertunggak selepas FIB FAM beberapa kali membenarkan penangguhan bermula dengan 31 Januari, 29 Februari dan 30 April, namun sehingga hari ini masih tiada pembayaran yang dibuat.

Sekalipun KAFA telah membuat rayuan supaya diberik diberi kelonggaran dan lanjutan masa sehingga tamat musim 2020, FIB FAM telah membuat keputusan untuk tetap memberikan hukvman.

Sementara itu, Persatuan Bola Sepak Sarawak , Persatauan Bola Sepak PDRM, Persatuan Bola Sepak Melaka dan KAFA turut mempunyai tunggakan hutang dengan Lembaga Hasil Dalam Negeri (, Kumpulan Wang Simpanan Pekerja dan Pertubuhan Keselamatan Sosial .

Semua pasukan tersebut diberi peringatan supaya melunaskan semua pembayaran menjelang 31 Ogos 2020 atau berdepan dengan masalah untuk mendapatkan Lesen Kelab bagi saingan Liga Malaysia tahun 2021.

Dalam perkembangan lain, legenda bola sepak Kelantan, Mohd Hashim Mustapha menggesa agar KAFA mengadakan Mesyuarat Agung Luar Biasa bagi mengelakkan daripada digantvng oleh Persekutuan Bola Speak Antarabangsa .

Langkah itu begi memberi ruang kepada persatuan tersebut menentukan hala tuju baharu bola sepak negeri pantai tmur itu bagi menyelesaikan segala masalah termasak isu hutang tertunggak serta memperbaiki pengurusan.

sumber:Semuanyabola

Cadangan tersebut timbul selepas beliau melihat timbulnya kem individu tertentu serta terdapat beberapa ahli majlis yang telah meninggalkan persatuan tersebut baru-baru ini dan berharap adanya pelantikan individu yang mampu memulihkan semula bola sepak negeri Kelantan.