Drama Membawa P@dah [VIDEO]

TINDAKAN Ryan Babel menimbulkan tanda tanya buat pemain Getafe, Allan Nyom apabila pemain pertah@nan itu terbaring selepas dihalang penye rang Ajax itu.

Babel seperti tidak puas hati dengan tindakan bekas pertah@nan West Brom berkenaan sehingga bertindak men!ru aksi pemain lawan itu apabila dengan sengaja terbaring dan berguling-guling di atas padang sebelum mengejeknya berpvra-pvra menangis.Kelab dari Belanda ketika itu ketinggalan 0-1 dan pemain sayap itu mendakwa Nyom jelas berlakon.

Bekas pemain Liverpool dilayangkan kad kuning kerana melakukan kekasaran namun meluahkan kekecew@an selepas perlawnan itu.

Saya tidak tahu sama ada saya akan melakukan perkara sama sekali lagi. Ia berlaku ketika detik puncak, katanya selepas perlawnan itu.Pemain itu (Nyom) seperti berlebihan. Getafe tidak mengagumkan saya.Minggu depan di gelanggang sendiri, kami akan beraksi lebih baik dan dengan pengadil yang berbeza.

Pemain dari Brazil, Deyverson meletakkan Getafe di depan pada separuh masa pertama sebelum terkena pemetik api ketika meraikan jaringannya.Rakan senegara dari Brazil dan pemain sayap yang dipinjamkan dari Chelsea, Kenedy menggandakan jaringan buat tuan rumah mendahului pada minit akhir permainan.Ajax harus mengubah defisit dua gol apabila melayan kunjungan pasukan itu pada perlawnan kedua Khamis minggu depan.

Sumber:HM