Dollah Pening Kepala

KEMENANGAN 2-1 Pahang ke atas Polis Diraja Malaysia  kelmarin terpaksa dibayar dengan harga mahal apabila tiga pemain import skuad T0k Gajah berdepan masalah kecedraan.Mereka adalah kapten pasukan, Dickson Nwakaeme, Herold Goulon dan Ivan Carlos yang mencetvskan keres@han kepada pengendali T0k Gajah, Dollah Salleh.

Setakat ini, saya tidak dapat jangka sama ada tiga pemain ini dapat ber@ksi minggu ini kerana bergantvng kepada tahap kecedraan.Goulon dan Carlos alami kecedraan pangkal paha dan kebiasaannya memerlukan tempoh antara semingggu atau dua minggu untuk pulih.

Sudah pasti ia memberi kesan terhadap pasukan ketika Pahang baru sahaja melakar kemenangan selepas tew@s dua perlawnan sebelum ini.Begitu juga nasib Nwakaeme yang tidak bermain kelmarin kerana mengalami kecedraan yang memerlukan tempoh untuk benar-benar pulih, katanya.

Sehubungan itu, beliau perlu melakukan percaturan pada empat baki perlawanan untuk berada di kedudukan lebih baik dalam saingan Liga Super.Diharapkan kecedraan dialami tidak serius tetapi saya perlu bersedia dengan segala kemungkinan jika mereka tidak boleh bermain pada perlawnan akan datang.

sumber:HM

Dengan komitmen dan kesungguhan dipersembahkan pemain muda, saya harap mereka dapat mengekalkan prestasi untuk bermain dengan lebih baik, katanya.