Dickson Nwakaeme mahu bermain dengan Tok Gajah secara percuma tanpa gaji?

Ketika pasukan lain sudah pun mengumumkan pemain import baharu bagi menghadapi saingan Liga Malaysia musim 2020 namun skuad Tok G@jah masih tercari-cari calon pemain import terbaik untuk memperkuatkan pasukan itu.

Pahang setakat ini memerlukan sekurang-kurangnya tiga pemain import bagi mengisi posisi tengah dan sera ngan menggantikan tempat Safuwan Baharudin (Singapura), Saddil Ramdani (Indonesia), Lazarus Kaimbi (Namibia) yang kontrak mereka tidak disambung.

Hanya khidmat pemain pertahanan dari Perancis, Herold Goulon sahaja dikekalkan manakala kelibat orang besi, Dickson Nwakaeme masih menjadi tanda tanya dalam kalangan penyokong setia Tok G@jah.

Bagaimanapun, melalui satu muat naik di laman instagram Dickson Nwakaeme, beliau membalas k0men daripada seorang peminat sambil mendedahkan sanggup bermain secara percuma bersama Pahang pada musim ini.

“Tolong kembali ke Pahang. Habiskan kerja anda sekurang-kurangnya satu musim untuk mendapatkan trofi untuk Pahang. Abaikan gaji dan kontrak. Kami tahu anda memerlukan kehidupan mewah tetapi fikirkan baik-baik ini berkaitan marvah kita. Mu suh kamu ialah mu suh kita,” tulis seorang peminat 

Namun kebanyakan peminat Pahang meragui kenyataan daripada Nwakaeme tersebut dan menyifatkan ia hanya sekadar gurauan semata-mata untuk mengambil hati seorang peminat.

Menurut sumber, khidmat Nwakaeme hampir pasti tidak disambungkan kerana Pahang bakal mendapat seorang penye rang baharu dari Nigeria yang pernah bermain dalam Liga Vietnam pada tahun lepas.

Sebelum itu, Persatuan BolaSepak Pahang (PBNP) turut tidak melanjutkan kontrak beberapa pemain utama musim lalu seperti Norshahrul Idlan Talaha, Wan Zaharulnizam Wan Zakaria dan Zubir Azmi.

Mereka mengekalkan tonggak utama seperti Muslim Ahmad, Muhamad Nor Azam Abdul Azih, Faisal Halim dan Faisal Rosli dibantu Mohamadou Sumareh serta Matthew Davies.