Brendan Gan Tersentuh Hati Dengan Penyokong

Ketua pasukan Selangor, Brendan Gan mengucapkan terima kasih terhadap sokongan dan juga kata-kata semangat yang diterima ketika beliau disahkan menghidap penyakit kans3r testis.

Dalam satu video yang dimuat naik di laman media sosial Instagram miliknya, Brendan mengucapkan terima kasih kepada semua pihak termasuk peminat, pasukan serta komuniti Liga Malaysia di atas sokongan yang diberikan.

Saya mahu mengucapkan terima kasih di atas sokongan yang diberikan kepada saya sejak akhir-akhir ini. Saya sangat tersentuh hati dan sokongan yang diberikan sangat bermakna bagi saya.

Saya telah membaca semua mesej yang dihantar dan saya meminta maaf kerana tidak dapat membalas semua mesej yang dihantar kerana ada beberapa perkara yang perlu saya selesaikan.

Terima kasih juga kepada keluarga dan rakan-rakan saya yang sentiasa ada bersama saya sepanjang minggu ini dan juga kepada komuniti bola sepak yang turut memberikan sokongan.

“Saya seorang yang kuat dan akan mengharungi cabaran ini. Saya akan kembali beraksi!,” kata Brendan Gan.

Brendan merupakan salah seorang pemain yang telah mengalami beberapa siri kec3deraan serius dan berjaya untuk bakit semula sekaligus menjadi watak utama pasukan yang diwakilinya.

Pemain berusia 33 tahun itu berjaya bangkit daripada dua kecederaan Anterior Cruciate Ligament  yang dialaminya. Kali pertama Brendan mengalami kecedraan ACL adalah pada tahun 2015 ketika beliau menyarung jersi Kelantan sewaktu aksi Liga Super men3ntang Angkatan Tentera Malaysia di Stadium Tuanku Abdul Rahman, Paroi.

Brendan kemudiannya mengalami kec3deraan sama pada aksi antarabangsa di Stadium Manahan, Solo yang menyaksikan Malaysia bertemu Indonesia pada 6 September 2016.