Bintang Jepun Ke Kedah?

Ini serba sedikit Rumours performance pemain yang menjadi bualan semua rakyat kedah,sebelum bermulanya liga Malaysia musim 2020.Semoga KFA dapat Mengikat pemain ini untuk kedah menghadapi ACL nanti. Riki Harakawa adalah pemain bola sepak Jepun. Dia bermain untuk Kyoto Sanga FC, Ehime FC, Kawasaki Frontale dan Sagan Tosu.

Date of birth/Age: Aug 18, 1993 (26)
Place of birth: Yamaguchi
Citizenship: Japan Height: 1,75 m
Position: Central Midfield
Former International: Japan U23
Caps/Goals: 12/1

Story Riki Harakawa Riki Harakawa menjaringkan gol kemenangan pada minit ke-93 untuk tidak hanya menjamin Jepun sebagai tempat di final AFC U23 Championship, tetapi juga kelayakan untuk Sukan Olimpik 2016 selepas meraih kemenangan dramatik 2-1 ke atas Iraq. Yuya Kubo telah memberi Jepun satu minit ke-26 untuk Saad Natiq untuk penyamaan Gol. Dengan kedua-dua pasukan berminat untuk mengelakkan lebih banyak masa, Harakawa yang melangkah ke g@wang dari jarak 16 meter.

Iraq kini akan berkumpul semula dengan cepat kerana mereka masih layak ke Brazil akhir tahun ini menerusi tempat ketiga . Jurulatih Jepun Makoto Teguramori membuat empat perubahan dari kejayaan suku akhir ke atas Iran, dengan striker Musashi Suzuki dan midfielder Takumi Minamino yang paling menarik perhatian, sementara jurulatih Iraq Shahad Abdulghani dibawa masuk ke Saad Natiq berikutan kemenangan minggu lalu ke atas Emiriyah Arab Bersatu.

Suzuki adalah pemangkin untuk gol pembukaan ketika pemain Jepun itu menyentuh sentuhan kiri untuk buat hantaran untuk Kubo menjaringkan gol. Jepun sepatutnya menambah kedua melalui Suzuki hanya tiga minit kemudian, tetapi penye r@ng itu melepaskan tend angannya kuat. Orang-orang Iraq mengekalkan tekanan melalui ser@ ngan Amjad Attwan Kadhim dari luar kawasan penalti hanya tersentuh oleh penjaga gawang Kushibiki.