Bersiap Sedia Taji Timor Leste

Striker tinggi lampai, Hadi Fayyadh Abdul Razak sudah melupakan detik hitam kekalahan di tangan Filipina dan kini dia kembali berm0tivasi bagi membantu skuad bawah 22 tahun (B-22) negara meraih kemenangan ke atas Timor Leste dalam @ksi Kumpulan A di Stadium Rizal Memorial, malam esok.

Sedar Malaysia bukan saja memerlukan kemenangan tetapi turut perlu menjaringkan gol yang banyak, Hadi Fayyadh sudah bersedia melaksanakan tanggungjawabnya sebagai Striker bagi mer0bek g@wang gol lawan sekali gus memastikan matlamat pasukan tercapai.

“Selepas kek@lahan itu (di tangan Filipina), tidak dinafikan semua pemain kec3wa kerana tiada siapa yang mahukan kek@lahan. Namun, selepas dua hari ini semua pemain nampak sudah kembali f0kus dan berm0tivasi.

“Kami perlu lupakan kek@lahan itu kerana kami ada tugasan yang belum selesai. Ada lagi dua perl@wanan yang perlu kami harvngi.

“Sebagai Striker sudah pasti tugas saya adalah menjaringkan gol, begitu juga pemain di bahagian s3r@ngan yang lain. Kami semua akan berikan @ksi terbaik bagi meraih kemenangan ke atas Timor Leste… itu yang paling penting,” kata striker kelab Fagiano Okayama itu.

Hadi Fayyadh mengakvi jentera serangan skuad negara banyak mensia-siakan peluang bagi menjar!ngkan gol dalam dua perlawanan awal sebelum ini dan berharap skrip sama tidak berulang lagi.

“Dua gol yang kita bol0s dalam perlawanan sebelum ini adalah menerusi set-piece. Bukannya kita tidak mencipta peluang, ada tetapi kami g@gal memanfaatkannya. Kami tidak boleh lakukan perkara sama men3ntang Filipina kerana semua tahu kami perlu g0l yang banyak,” katanya.

Malaysia ketika ini dalam keadaan terdes@k bagi membvrv kemenangan pertama apabila sekadar mengutip satu mata selepas seri 1-1 dengan Myanmar pada @ksi pembuk@an dan tewas 0-1 di tangan Filipina, Jumaat lalu.

Situasi itu meletakkan pemain negara tidak mempunyai pilihan selain menang dua perlawanan terakhir kumpulan dengan jumlah jaringan yang besar.