Baddrol Bakhtiar sememangnya kece wa

Pertahanan Kedah, Renan Alves terlepas satu lagi aksi final iaitu Piala Malaysia kerana dig@ntung perlawanan selepas mengutip kad kuning pada perlawanan separuh akhir kedua menentang Pahang, sabtu lalu.

Ia bagaikan skrip yang sama ketika Kedah mara ke saingan akhir Piala FA, 27 julai lalu di mana Renan Alves turut sama terpaksa menjalani huku man pengg@ntungan perlawanan ekoran masalah yang sama. 

Ketiadaan khidmat pertahanan import dari Brazil ketika itu memaksa ketua jurulatih Kedah, Aidil Sharin Sahak menurunkan Amirul Hisyam Awang Kechik untuk beraksi di posisi pertahanan tengah bergandingan bersama Shakir Hamzah.

Bagaimanapun, skuad Helang Merah bagaikan ‘sudah jatuh dit!mpa tangga’ apabila terlepas khidmat seorang lagi tonggak pertahanan iaitu Rizal Ghazali yang turut sama akan menjalani pengg@ntungan bersama Renan ekoran mengutip kad kuning dalam perlawanan yang sama.

Kapten Kedah, Baddrol Bakhtiar sememangnya kec3wa apabila memberikan komen mengenai keh!langan dua tonggak utama di bahagian pertahanan pasukannya itu. 

Namun, pemain berusia 31 tahun optimis dengan perancangan ketua jurulatihnya sebagaimana yang dilakukan pada aksi final lalu sekaligus berjaya mengenepikan cabaran Perak untuk menjulang trofi Piala FA.

“Kehilangan Rizal dan Renan dalam final merupakan satu kehilangan yang besar.

“Saya yakin pengganti mereka dapat memberikan satu keajaiban lagi buat pasukan Kedah mendakap satu lagi piala,” katanya seperti dipetik daripada Stadium Astro.

Malaysian Football League@MFL_MY

🏟

INFO PENGESAHAN VENUE DAN TARIKH BAGI PERLAWANAN AKHIR PIALA MALAYSIA 2019#PialaMalaysia2019

View image on Twitter

15512:13 PM – Oct 28, 2019Twitter Ads info and privacy133 people are talking about this

Sementara itu, pihak pengendali kejohanan bola sepak, Malaysian Football League (MFL) telah mengesahkan venue perlawanan akhir Piala Malaysia 2019 yang menemukan Kedah dan Johor Darul Ta’zim (JDT), pada hari ini.

Perlawanan akhir tersebut akan diadakan di Stadium Nasional Bukit Jalil pada 2 november dengan sepak mula dijadualkan pada jam 9 malam.Posted in: SUKAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *