Aksi T3rjahan Aidil dapat perhatian antarabangsa

Semalam berlangsungnya aksi kelayakan Piala Dunia/Piala Asia 2023 bagi kumpulan G yang memperlihatkan perlawanan di antara pasukan Malaysia men3ntang Thailand. Kebanj!ran puluhan ribu penyokong Malaysia ke stadium itu nampaknya tidak sia-sia apabila skuad Malaysia berjaya menvmpaskan pihak lawan dengan kelebihan gol 2-1.

Pelbagai aksi menarik dapat dilihat dalam perlawanan itu apabila kedua-dua pasukaN berusaha sedaya upaya untuk mengalahkan pihak lawan. Namun, aksi yang dibuat seorang pemain Malaysia ini agak luar b!asa sehingga menjadi v!ral dan mendapat perhatian tw!tter Tr0ll Football Media.

Menerusi video berdurasi 0.06 saat yang dikongsikan laman tw!tter popular itu, ia memperlihatkan aksi Aidil Zafuan yang seakan dalam ‘kesak!tkan’ selepas tergel!ncir dan terjatvh ketika dalam aksi mer3but bola men3ntang pihak lawan.

Namun apa yang menarik perhatian netizen, Aidil kemudiannya dilihat secara tiba-tiba mampu bangun dan meny3pak bola yang berada di depan matanya tidak sampai beberapa saat.

Video pendek itu pada awalnya telah dimuat naik oleh seorang pengguna Twitter yourexfattyman yang juga merupakan rakyat Malaysia.

Momen rar3 itu ternyata telah berjaya membuat netizen terhibur. Mana tidaknya, baru beberapa jam dikongsikan, ia telah mendapat lebih daripada 23k rt dan hampir 22k tanda suka.

Malah rata-rata netizen juga turut meninggalkan banyak k0men lucu pada laman tw!tter tersebut dan tidak kurang juga sempat mengucapkan tahniah di atas kejayaan pasukan Malaysia semalam.

Ini sedikit highlight buat peminat setia bola sepak negara pada aksi perlawanan semalam. Apa pun tahniah sekali lagi diucapkan kepada pasukan Malaysia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *