Saya mahu Jeneral

Kedah perlu melengkapkan p0sisi tengah ini dengan pemain yang tepat. Edgar Bernhardt bukanlah terlalu tervk prestasinya pada musim lalu apabila mampu menjadi antara penyvmbang assist yang banyak buat pasukan selain kapten, Baddrol Bakhtiar.

Namun, mungkin Aidil Sharin tidak menjumpai ‘sesuatu’ daripada pemain skuad keb@ngsaan Kyrgyzstan itu. Penulis merasakan yang pengendali kelahiran Singapura itu mahukan pemain yang boleh bert!ndak seperti seorang ‘jener@l per@ng’ apabila diturunkan.

Harus diakui, Kedah memerlukan pemain tengah seperti Brendan Gan dan Lee Tuck yang memiliki aura pahlawan disamping sedikit aura diva apabila memimpin jent3ra tengah bagi mengatur asakan mahupun membantu b3nteng di saat yang memerlukan. Semua pasukan heb@t ada dan jelas memerlukan pemain sebegini!

Tetapi, secara real!stik, penyok0ng Kedah seharusnya sejak awal menjangkakan, kedua-duanya tidak pernah akan ke Kedah. Ngolo Kante? Ini satu khabar angin yang seakan-akan untuk melonjak imej baharu skuad Kedah 2020. Biarpun merepek tetapi padu!

Siapakah jeneral padang yang sedang diburv oleh Kedah? Hanya Aidil Sharin yang mengetahuinya dan semua perlu diselesaikan menjelang sep@k mula pra musim pada Disember dan juga pusingan kelayakan Liga Juara-Juara Asia (ACL), Januari depan.