Aidil Berbangga ,dan Puji Azmeer

PENGUMUMAN pemain pertahnan Azmeer Yusof semalam menimbulkan pelbagai reaksi di kalangan peminat termasuk ketua jurulatih Kedah, Aidil Sharin Sahak.

Menurut Aidil Sharin, Azmeer adalah antara pemain yang sentiasa komited dalam menjalankan tugasnya di bahagian pertahnan dan menyukarkan pemain l@wan ketika meny3rang kvbu Kedah.

Saya fikir dia seorang pemain yang sentiasa bermotivasi tinggi, komited dalam menjalankan tugasnya terutama dibahagian pertahnan kiri.

Setiap hal@ngan yang dihadapinya tidak dianggap neg@tif, malah beliau bijak dalam mencatvr gerakan bagi mengek@ng as@kan lic!k pergerakan pemain law@n.

“Azmeer juga antara pemain yang selalu merujuk kepada saya setiap kali membuat ‘homework’ sebelum berhadapan dengan pasukan l@wan,” katanya.

Berdasarkan perjalanan kerjaya Azmeer dalam Liga Malaysia (Liga M), dia adalah pemain yang memiliki pengalaman luas di liga tempatan sejak memulakan karier bola sepaknya secara profesi0nal pada 2008.

Azmeer adalah pemain yang menjulang dua piala bersama Kedah iaitu dengan membantu Lang Merah menjuarai Piala Malaysia pada 2016 serta Piala FA pada tahun lalu.

Dia juga membantu Kedah menduduki tangga ketiga Liga Super, layak ke separuh akhir Piala FA manakala pada 2019 pula Kedah berada pada kedudukan keempat Liga Super dan muncul naib juara Piala Malaysia.