Aidil Ada Strategi Untuk Hadapi Tugas Berat minggu depan

Ketua Jurulatih Kedah, Aidil Sharin Sahak terpaksa memikirkan strategi baharu buat skuadnya yang akan menghadapi dua perlawanan Liga Malaysia di luar Kedah dalam tempoh enam hari minggu depan.Dua perlawnan berkenaan adalah @ksi seterusnya Liga Super bertemu skuad Sabah di Kuala Lumpur yang ditunda ke Isnin dan skuad Pahang di Kuantan pada Sabtu.

Menurut Aidil Sharin, pihaknya terpaksa memikirkan perancangan berhati-hati memandangkan kedua-dua perlawnan di luar Kedah itu akan berlangsung kurang daripada seminggu dan memerlukan perancangan rapi dari segi mental dan fizikal.Ya, itu sahaja pilihan yang kita ada dan kita perlu menghadapinya dengan strategi terbaik agar perancangan membvrv tiga mata dapat kita teruskan.

Pengumuman pertukaran tarikh untuk perlawnan bertemu Sabah memberi sedikit kelegaan mengenai lebihan masa dari segi persiapan, namun perlawnan seterusnya bertemu Pahang pula kita akan kekurangan waktu rehat apabila hanya enam hari untuk persiapan.

Tambahan pula kita ber@ksi di tempat lawan. Nampak sedikit sukar tetapi kami tetap akan berusaha mempersiapkan pasukan dengan sebaik mungkin dan cuba untuk membuat persiapan rapi.Saya berharap segala persiapan yang akan kami lalui nanti akan berjalan dengan lancar dan mengikut perancangan tanpa berhadapan isu kecergasan yang boleh menjejaskan matlamat kami, katanya.

sumber:BH

Aidil mahu semua pemainnya meneruskan komitmen membvrv mata penuh selepas memungut 12 mata daripada empat kemenangan berturut-turut selepas menew@skan Selangor, PDRM, PJ City dan Felda United sebelum ini.