ACL: Tiga Pemain Ini Jadi Ac@man Buat JDT

Johor Darul Ta’zim (JDT) berharap dapat bangkit dari kekalahan apabila mereka bertemu Suwon Samsung Bluewings di Stadium Sultan Ibrahim dalam perlawnan kedua AFC Champions League dalam Kumpulan G. JDT mengalami kekalahan 5-1 pada Vissel Kobe manakala Suwon hanya kalah 1-0 dengan pasukan yang sama dua minggu lalu.Walaubagaimanapun, JDT memulakan musim dengan kemenangan 1-0 ke atas Kedah di Piala Sumbangsih, gelaran ketiga berturut-turut dan kemenangan pertama di rumah baharu. Jurulatih JDT Benjamin Mora mengesahkan beliau tidak akan melakukan banyak perubahan kepada kesebelasan utama dan dia berharap para pemain akan memberi persembahan yang terbaik.

Dia juga menamakan Sulejman Krpic, Yeom Ki-hun, Terry Antonis dan Adam Taggart sebagai anc@man kepada JDT malam ini.Jurulatih Suwon, Lee Lim-saeng pula bimbang dengan prestasi pasukannya, memandangkan sejak kali terakhir mereka bermain bola sepak secara k0mpetitif adalah ketika menent@ng Vissel Kobe, selepas liga Korea Selatan ditunda seketika akibat wabak COVID-19.

PLAYER TO WATCH JDT- Safawi Rasid dijangka akan meneruskan rentak jaringannya dalam Liga Juara-Juara AFC.Mauricio adalah pemain terbaik Piala Sumbangsih selepas menunjukkan prestasi mengagumkan, peminat pasti berharap pemain pertah@nan kental ini akan meneruskan prestasinya menentang Suwon malam ini.

SUWON Adam Taggart adalah penjaring terbanyak di Liga Korea musim lalu, dan dia menjadi ancaman utama kepada JDT.Sulejman Krpic adalah muka baharu di Suwon dan dia pasti mahu membuktikan kemampuannya pada malam ini.

FAKTA JDT mengalami lima kekalahan daripada tujuh perlawnan dalam Liga Juara-Juara AFC, manakala Suwon kalah tiga perlawnan dan tidak menang dalam empat perlawnan terakhir.Kali terakhir JDT berhadapan dengan kelab Korea Selatan adalah musim lepas ketika mereka seri 1-1 dengan Gyeongnam FC sekaligus mendapat satu mata di laman sendiri.